viernes, 9 de diciembre de 2011

Simplement, el Clàssic

No hi ha més. El títol parla per si sol, fa falta donar adjectius. Molta gent intenta classificar aquest partit, donant-li adjectius, però vist el que comporta un partit entre el Barça i el Madrid sobren els adjectius; els colors, els sentiments i les emocions parlen per si soles.

Demà a les 10 de la nit, els dos millors equips del món s'enfrontaran. Un xoc d'idees: l'esforç d'una cantera que forma més del 50% del equip blaugrana contra l'electricitat que forma el grup d'estrelles mundials del equip "merengue". Els blancs arriben amb 3 punts de ventatja, tot i que el Barça a jugat un partit més. Però l'afició culé creu i sap que amb aquest equip no és pot donar una lliga perduda a falta de mes de 20 jornades.

L'equip blanc ja a donat grans pistes de quina serà la seva estrategia per al partit; ja assumit el rol d'equip sense molt de toc però amb una gran pegada, l'únic que no es sap és si jugarà Higuain o Benzema. El trivot format per Xabi Alonso, Ozil i Lass serà l'aposta més innovadora del portuguès.

L'alineació blaugrana ja presenta bastants més dubtes. I és així com li agrada a Guardiola, com ja passava amb el seu mestre Johan Cruyff. Pep sempre treu sorpreses d'última hora que serveixen com a cops psicològics per als rivals. La pregunta que tothom és planteja és sobre si jugarà amb un 3-4-3 o amb un 4-3-3. Sortir amb la primera serià molt perillós, ja que el Madrid disposa d'unes bandes profundes. I els grans dubtes que es generen entorn als futbolistes. Els únics jugadors que esta clar que jugaràn són Messi, Xavi, Iniesta, Busquets, Valdes i Mascherano. El jefecito esta fent una temporada espectacular, prolongant la gran temporada que va fer l'any passat i serà titular al Bernabéu. Els dubtes son qui l'acompanyarà en defensa, ja que Piqué no esta fent una gran temporada i Puyol encara esta "resacós" de la seva lesió. El mig del camp es el que més clar esta, tot i que depenent del sistema es podrà incloure a Cesc o no. Cesc és el centre de les preguntes: jugarà de fals nou amb Messi? Donarà pas a Alexis o Villa? La davantera culé també és del mes qüestionat: jugarà Villa i Alexis per la banda? La gran novetat, perque no sorpresa, seria la irrupció al camp de Isaac Cuenca. Cuenca és un dels noms propis de la temporada, ja que a deixat en més d'una vegada a Villa, Pedro o Alexis a la banqueta degut a les seves grans actuacions contra equips més que notables.

Però deixant de part les estratègies, tàctiques o l'equip titular, els clàssics son partits de sentiment, partits d'afició. Un partit on es paralitza el món durant 90 minuts i que tot jugador amateur o professional voldria disputar, tot narrador voldria retransmitir i un partit que ningú es vol pedrer. Per això sols queda dir: Que comenci l'espectacle!

No hay comentarios:

Publicar un comentario