sábado, 17 de diciembre de 2011

La perla Bilbaïna: Iker Muniain

L'Athletic de Bilbao és un dels equips amb millor cantera del país, per no dir la millor; més del 70% de la plantilla esta formada per jugadors de la cantera. Aquesta estadística ve donada per la impressionant i admirable filosofia de no fitxar jugadors que no siguin de "Bizkaia, Gipuzkoa, Araba, Nafarroa, Lapurdi, Zuberoa y Nafarroa Behera" com afirma el club en un tractat que no te cap tipus de valides legal, sinó què és una tradició que si et saltes, els socis se't cruspeixen viu.

Dins d'aquesta filosofia, el club de la capital de Vizcaya, sempre ha agafat els millors jugadors del territori. Hi podem trobar noms il·lustres com Pichichi, Andoni Zubizarreta, Julen Guerrero, o Fernando Llorente. Aquest grup, tard o promte, s'inclourà l'estrella del actual equip de Marcelo Bielsa, Iker Muniain Goñi.

Tot el món futbolístic el coneix per el seu cognom, Muniain. És coneix per moltes raons que ja podriem qualificar d'històriques, com ser el debutant més jove a la lliga amb l'Athletic o ser el jugador més jove en marcar un gol a Primera Divisió. Un jugador amb una gran habilitat tècnica, que li dona confiança per solucionar situacions difícils amb una facilitat digna d'una estrella.

Iker Muniain agafat un gran rol aquesta temporada amb Bielsa, ja que el joc combinant que vol implantar el chilé va perfecte amb l'estil del jove jugador. Amb Caparrós l'estratègia era Llorente i 10 més, mentre que ara Llorente continua essent un intocable, però Bart Simpson (sobrenom imposat per les seves espinilleres que tenien una imatge del dibuix animat) no te relleu.


La fabrica de Lezama a aconseguit donar una perla per al futbol espanyol i sobretot mundial, ja que amb la participació del Bilbao a la fantàstica Europa League, i amb la recent actuació al europeu sub-21 Iker és donarà a conèixer arreu del vell continent. I creieu-me, no crec que Del Bosque tardi molt en convocar-lo per a la selecció absoluta.

1 comentario:

  1. Ojito porque el Athletic tiene un estilo de juego tremendo y puede ser el juez de la liga, los que quieran ganarle van a sudar. Por otro lado, creo que la copa y la UEFA este año serán nuestras :)
    Portaos bien que ya nos jodisteis hace 3 años...
    Partidazo!!!

    Otra vez en la final... y otra vez tito Djokovic esperando con el mazo.. que miedo me da, si Nadal consigue ganar uno de los tres primeros sets tendrá opciones, Djokovic paga más el cansancio en los 4ºs y 5ºs sets, espero que lo consiga porque ya no es el Grand Slam lo que está en juego.. este partido marcará psicológicamente el resto de la temporada, la cabeza es demasiado importante en este deporte.
    Te he descubierto gracias a los 20blogs, tienes un rincón curioso, buenos artículos.
    Pásate por mi blog, habla sobre trucos para ligar, creo que te gustará XD. Un abrazo.

    ResponderEliminar